Ekim 28, 2017

Dövme Nasıl Silinir ?

        Bazı insanların zamansız olarak düşünmeden acele ederek dövme yaprtırırlar. Tam olarak ne ıstediğini bilmeden dövmeler genellikle pişmanlık olur. Kısacası mutluyken ya da üzgünken ani bir kararla yapılan dövme yaptırmamak gerekir. Kötü bir sonuçla karşılaşıp pişmanlık yaşayan kişiler bir an evvel söz konusu dövmeyi sildirme yolunu giderler. İstenmeyen dövmeyi sildirmenin bir kaç yolu vardır. 
        Cover up dövme
        Lazer tekniği
        Deri nakli
        Cover up (kapama) dövme, istenmeyen bir dövme çalışmasının daha koyu ve daha büyük bir dövmenin üzerine işlenirek yapılması işlemidir.
        Lazer tekniği, genellikle siyah dövme modellerinin silinmesi için tercih edilmektedir. lazer ışınları renkleri seçmekte zorluk çeker ve bu nedenle sonuçlar mutlu etmeyecektir. Lazerle silme işlemi için seanslar gerekir. sabır gerektirir. sildirme işlemi de maddi olarak pahalıdır.
        Deri nakli, vucudun uygun yerinden alınan deri parçasının dövme olan bölgeye nakledilmesidir. Ancak tam anlamıyla güzel sonuç almak zordur.
Kısaca belirttiğim gibi dövme yaptırmak kolaydır ancak istenmeyen dövmeden kurtulmak oldukca zahmetli ve meşakkatli bir süreçtir.Bu nedenle dövme yaptırmak asla acele kararla olmamalıdır.
                                                                                                                             

                                                                                                                 Özcan Aksu/Beykoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder