Şubat 06, 2018

Saç Simülasyonu (pigmentasyon) Nedir ?

   Saç simülasyonu, kesinlikle cerrahi bir işlem gerektirmeyen saç mikropigmentasyonu ya da kısaca saç dövmesidir. Genellikle saç seyrelmelerinde etkili sonuçlar yaratmakta olup, kelliğinde giderilmesinde gayet etkilidir. Bu uygulama, alopesi kellik giderme yöntemidir. Bu uygulamada esas olan gerçek saç kökleri ve kıl yapıları taklit edilmesive özel cihazlar yardımıyla kellik olan alanlara epidermal mikropigmentasyon uygulanma yapılmasıdır.
   Saç simülasyonu bir saç ekim yöntemi asla değildir. Ancak saç ekimi sonrasında saç ekim yöntemleri ile birlikte kullanılabilmektedir.
   Zaman zaman yaşanılan saç kıran durumlarında özellikle de kalıcı olan saç kıranlık gibi bölgesel saç dökülmesi durumlarında yeterli bir kamuflajdır.
   En başarılı sonuçlar genel de kısa saç tipinde yapılan simülasyonlarda alınmakta olup, saçları epey seyrekleşmiş uzun saçlı bayanlarda da ideal bir yöntemdir.
   Ayrıca saç simülasyonu saç ekimi sonrası yeterli sıklıkta ekim yapılmadığından rahatsız olan kişilerde ara boşlukların saç efekti ile kapatılmasında muhteşem sonuçlar üretmektedir.
   Saç simülasyonun süresi uygulama alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Ortalama uygulama süresi 30 dk ile 3 saat arasında değişmektedir.
İşlem sonrası kişi günlük hayatına hemen dönebidiği gibi aynı gün ılık duş ile saç yıkayabilmektedir. Saç ekiminde olduğu gibi uzun bir zaman beklemenize gerektirmeden hemen sonuç alınmaktadır. Ayrıca eski dikişli yöntemle alınan saç ekimlerinde dikiş izinin olduğu alanın ve kafa üzerinde bulunan çeşitli yara ve izlerin giderilmesinde saç efekti oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.
   Kalıcılığı kişinin cilt yapına hücrelerin tazelenmesine de bağlı olmakla beraber ortalama 2-5 sene kadardır.
   Saç simülasyonu özel cihazlara yapılmaktadır. Bu cihazlar kişiye özel tek kullanımlık iğneleri ile steril bir ortamda çalışılmasının ve işlemin hızlı oluşmasını sağlamaktadırlar. Saç simülasyonu uygulanmış bir alana sonradan saç ekimi uygulanabilmektedir
   Saç simülasyon boyları özel boyalar olup insan sağlık açısında negatif bir durum söz konusu değildir. 

                                                                     Özcan AKSU/Beykoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder