Ekim 25, 2017

GEÇİCİ DÖVME

      Geçici dövme denildiğinde akla ilk gelen hint kınasıdır.  Günümüzde bazı kimyasal boyalarla da yapılmakta olan geçici dövme, kullanım süresi olarak tatmin edici olmadığı için tercih edilmez. Sadece hint kınasının siyah tonu yazlık yerlerde geçici dövme yapmaya en uygun olanıdır. (hazırlanışı ve uygulama metodları daha sonra bilgilendirmek için siteden paylaşılacaktır)
Kına (Lawsonia inermis), kınagiller (Lythraceae) familyasından, yaklaşık 2.60 metre boyunda büyük çalı ya da küçük ağaç şeklinde tanımlanabilecek bir bitki ve bu bitkinin yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle hazırlanan bir tozdur. kınanın elde edilme süreci yorucu ve uzun bir süreçtir. 
Bu tozun Kuzey Afrika’da ve Batı Asya’da iyileştirici bir etkisi olduğuna inanılıyor. Eski dönemde altarnatif tıp da da bir çok hastalığa deva olması adına kullanıldığı bilinmektedir. Bu nedenle bazı kabileler törenlerinde bu tozu kullanıyorlar. Geçici dövme uygulama esnasında herhangi bir acı duymazsınız. Çünkü kalıcı dövme gibi deri altına iğneler yardımıyla değil, sprey şişeden püskürterek ya da kürdan ile sürerek uygulanır. Bu sebeple kişiye acı vermez. Sorunsuz bir şekilde dövme sahibi olabilirsiniz. Sonrasında herhangi bir iyileşme sürecine de gerek olmadığından bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kullanım süreci kına içine katılan yardımcı maddeler sayesinde uzatılabilir. Tarafımızdan yapılan kına dövme çalışmaları için kullanım süresi kişinin cildine ve kullanmasına da bağlı olarak da değisse bile ortalama olarak üç hafta kadardır.
                                                                                                                     

                                                                                                                     Özcan Aksu/Beykoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder