Ekim 24, 2017

Merak Edilenler. Soru Cevap

1-Kıl tekniği nedir? Neden tercih edilmelidir ? 
İlk olarak sadece kaş kontür olarak makyaj hayatına dahil olan bu kalıcı makyaj türü zaman ilerledikce kendini yenileyerek ve geliştirerek günümüze kadar uzanmıştır. Önceleri sadece kaşı kalemle boyarcasına düz bir şekilde yapılan bu makyaj türü artık  kıl tekniği olarak ve hatta kıl tekniği de kendi arasında bölünerek bir kaç şekilde yapılmaktadır. günümüz  teknolojiyle birlikte günümüzde artık dolgu ya da dövme özelliğini yitirdiği için çok daha doğal ve organik tekniklerle doğal kaş görünümü verilmektedir. Kaşların kıl yapısı ve rengine göre pigmentler seçilmekte, kişinin yüz şekli ve kaş yapısına göre yapılan altın oran ölçüm sonucunda estekik bir biçimde uygulanmaktadır,
2- Sizce bu uygulamayı kimler yapar ve yaptırabilir?  Kişiye göre nasıl etkileşir ?
   Türkiye'de artık hemen hemen herkesin elinde kalıcı makyaj kalemi ya da cihazı bulunmakta. Güzellik sektöründe olan meslektaşlarımızın bir çoğu kalıcı makyaj yaptıklarını söylemiş olsalar da cihazın kendisi, kullanılan malzemeler ve profesyonellik çok önemlidir. Bu anlamda güzellik uzmanlığı sertifikasının yanı sıra tecrübe en etkili tercih sebebi olmalıdır,  makyajın sanatsal yönüne de ağırlık verildiği takdirde güzelliğe atılan her imza hem kişiyi hem de bizleri çok mutlu eder. Reşit olmuş herkes bay bayan ayırmaksızın bu teknolojik yöntemden faydalanabilir. Her hangi bir cilt rahatsızlığı olmaması ve kemoterapi seansı görmüyor olması gerekmektedir,
3- Avantajları nelerdir?
Önceleri sadece çalışan hanımların sabah işe giderken makyaja ayırdıkları zamanı tasarruf etmek,  iş yerinde makyaj tazeleme sorunundan kurtulmak, yazları ise deniz ve havuza gönüllerince girmelerini sağlamak için tercih edilmekte idi,  Ancak kalıcı makyajın avantajları bunlarla sınırlı kalmadı özellikle de normal makyaja oranla daha uygun ve ekonomik olması nedeni ile de ev hanımları tarafından da tercih sebebi oldu.
4- Kalıcı makyajın kullanım süresi ne kadardır? 
Kişinin cilt yapısına ve yaşına göre kullanım süresi değişmekte olup vücudun hücre tazeleme oranıyla yaşa bağlı olarak doğru orantılıdır. Ortalama kaş kullanımı 2 yıl, eyeliner 2-4 yıl arası, dudak uygulaması ise 3-5 yıl arasında değişmektedir. Ancak kaş uygulamalarında kullanılan microblading sistemde kullanım süresi 3-6 ay arası kadar olup, makina ile yapılan kıl tekniğine oranla daha pahalı bir yöntemdir. 
5- Kaş modellerinde başlıca tercihler nelerdir?
    Kişi genellikle ekranlarda izlediği modellere heves yaparak kaş yaptırmak istese de her kişiye uygun altın yüz oranı ölçülerek uygulama yapılmaktadır. Kavisli, kalın ve düz kaşlar genel olarak tercih edilmektedir. 
6- Uzun süreli, kalıcı makyaj kullanımı nasıl olur?
Bir zamanlar sadece belirli yerlerde seçkin estetisyenler tarafından yapılan kalıcı makyaj uygulamaları artık eline makina alan her kesim tarafından yapılır olmuştur. Uygulama yaptıracağınız kişinin geçmiş çalışmalarını gözden geçirerek referans istemeniz utanılacak bir durum değil hakkınız olan bir durumdur. Doğru mekanda doğru kişiye uygun malzeme ile yapılan uygulamanın da ömrü uzun olacaktır. 
7- Dövmeden farkı nedir?
    Dövme uygulamasından ayıran ön önemli özellik kullanılan malzeme ve boyaların kendine özgü olmasıdır. Dövme yapımında kullanılan tek kullanımlık steril iğneler bu uygulamada asla kullanılmaz. Acı ortalaması çok daha düşüktür ve kanama olasılığı bir o kadar da azdır. Dolayısı ile bakım ve iyileşme süreci de bir o kadar kısa ama önemlidir.
8- Dövme yapılmış bir kaşın üzerine kıl tekniği uygulaması yapılabilir mi? 
  Bu gibi durumlarda yapılmış olan dövmeyi gördükten sonra uygulamaya karar vermek daha doğru olacaktır. Bazen dövme yapılmış olan kaşı düzeltmek mümkün olabilir ama genel olarak çok farklı boyalar ile uygulama yapıldığından dövme boyası üzerine yapmak iyi bir sonuç vermeyecektir.                                                                                                                                              
                                                                                               Özcan Aksu/Beykoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder